Problemen met een wit scherm oplossen op je WordPress-website

• April 25, 2024
  • 0 reacties

Het verschijnen van een witte pagina op je WordPress-site kan erg frustrerend zijn. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben, zoals conflicten tussen thema's of plugins, het bereiken van de PHP-geheugenlimiet, of problemen met de WordPress-kernbestanden.

Stap 1: Schakel alle plugins uit

Een veelvoorkomende oorzaak van het witte scherm is een conflict tussen plugins. Om dit op te lossen, schakel je alle plugins uit:

• Dashboard van WordPress: Ga naar ‘Plugins’ > ‘Geïnstalleerde plugins’. Selecteer alle plugins, kies ‘Deactiveren’ uit het dropdownmenu ‘Bulkacties’ en klik op ‘Toepassen’.
  • FTP: Als je geen toegang hebt tot WordPress, gebruik dan FTP. Ga naar de map /wp-content/ en hernoem de map plugins naar iets anders, bijvoorbeeld plugins_uitgeschakeld. Hierdoor worden alle plugins gedeactiveerd. Vernieuw de website om te zien of het probleem is opgelost. Als de site weer normaal werkt, was er waarschijnlijk een conflict tussen de plugins. Activeer ze dan één voor één om de boosdoener te achterhalen.

Stap 2: Schakel over naar een standaardthema

Als het uitschakelen van de plugins het probleem niet oplost, probeer dan je huidige thema te vervangen door een standaard WordPress-thema zoals Twenty Twenty-One:

• WordPress-dashboard: Ga naar ‘Weergave’ > ‘Thema’s’ en activeer een standaardthema.
  • FTP: Ga naar de map /wp-content/themes/ en hernoem de map van je huidige thema. WordPress zal automatisch een van de standaardthema’s activeren. Controleer je website opnieuw nadat je een standaardthema hebt geactiveerd om te zien of het probleem is opgelost.

Stap 3: Controleer op beschadigde bestanden

Beschadigde WordPress-kernbestanden kunnen ook een wit scherm veroorzaken. Om dit op te lossen:

1. Download een nieuwe kopie van WordPress vanaf WordPress.org.
  2. Pak het bestand uit en upload de nieuwe mappen wp-admin en wp-includes naar je server met behulp van FTP, waarbij je de bestaande mappen overschrijft.

Stap 4: Verhoog de PHP-geheugenlimiet

Een overschrijding van de PHP-geheugenlimiet kan ook leiden tot een wit scherm. Controleer de PHP-instellingen van je webhostingpakket.